Ekovillapuhallus

Edellisessä alapohjaa käsittelevässä kirjoituksessa jo mainitsinkin, että puisessa alapohjassa riittää kyllä työvaiheita... Sanomalehtipaperoinnin ja ristikoolauksen jälkeen ei ollutkaan ihan vielä valmista. Kaikki sähkö-, vesi- ja muutkin putket teipattiin päistään ja sidottiin ylös puihin nojaamaan, jotta ne eivät hautautuisi selluvillan alle. Tämä olikin hyvä vinkki timpurilta!

 Ai että tätä johtoviidakkoa!


Ennen ekovillapuhallusta piti myös katto saada umpeen. Kattoon tuli Ekovillan X5-ilmansulkupaperi ja ristiinkoolaus, joka myös kannattelee ekovillan painoa.

Märkätilojen valut oli sovittu tilaushetkestä viiden viikon päähän, eli syyskuun alkuun ja ekovillapuhallus siitä viikkoa aikaisemmaksi. Tämä määritteli meidän seuraavan reilun kuukauden aikataulun, johon piti mahtua ne kaikki tuhat vaihetta valmisteluita ennen kuin se rekka sai ajaa pihaan. Tilaushetkellä alapohjatkin olivat vielä kesken, joten edessä oli tiedossa paljon työntäyteisiä päiviä. Ehdittiin siinä sairastellakin, tietty, ja loppua kohden alkoi tulla tosissaan jo kiire. Ja kun puhalluspäivä sitten koitti ja Ekovillan kuorma-auto kurvasi pihaan, ei ihan kaikki valmistelevat vaiheet valmiita olleetkaan. Saunan yläpohja oli vielä paperoimatta. Noh, puhallusukot  lupasivat aloittaa hommat talosta suoden meille hieman pelivaraa saunan kanssa.

 Kauan odotettu päivä koitti!


 Ekovilla rymisi paksua putkea pitkin. Katon X5 paperiin asentaja joutui tekemään reiät jokaiseen vaarnanväliin ja vieläpä kaksi, että villa ylsi aivan alas saakka, eli paikkoja saadaan sitten teippailla urakalla...


 Jatkoa varten otimme kuvat kaikista niistä kohdista mittanauhan kanssa, jossa sähkö- tai vesiputket menivät lähellä lopullista lattiapintaa. Kuvassa näkyviin lattiavasoihin naulataan harvalaudoitus, eli on tärkeää tietää, mihin kohtaan uskaltaa naulan ampua. Lisäksi tämä sattui olemaan väliseinän kohdalla, joten väliseinän alajuoksuakin ruuvatessa täytyi ottaa huomioon, ettei tähän ruuvaa.


 Tässä päätalo. Ilmassa näkyy hyvin sakea sumu, joka leijaili vielä tuntienkin jälkeen puhalluksesta.


Tässä saunarakennus. Kyllä se tuntui 24 neliötäkin isolta määrältä, vaikka oli vain murto-osa talon alasta...


Ja sitä pumpulin määrää! Tiedustellessamme puhaltajilta, kuinka kauan puhallus kestää, oli vastaus, "Päivähän näissä menee." Pitkä päivä se olikin, ja olisi ollut vielä pidempikin, mutta villa meni loppumaan kesken. Oli ukot ihmeissään, että yhteen omakotitaloon autollinen villaa uppoaa. Meinasi tämän vuoksi aikataulut mennä sekaisin, kun puhaltajilla seuraava vapaa puhalluspäivä olisi ollut ties kuinka kaukana ja meillä lattiavalut jo seuraavalla viikolla. No onneksi, reiluja kun olivat, olivat puhaltajat seuraavana aamuna työmaalla ennen sianpierua puhaltamassa loputkin paikat täyteen. Loistavaa asiakaspalvelua siis! Ja niin ne vain asiat järjestyy - kun ne kovalla työllä ja tuskalla järjestetään.

Kaikki villat saatiin, ja niin koitti sitten muutaman päivän tehofitness. Jalka- ja käsivoimin ekovillan tamppaaminen olikin kunnon treeniä, koska koko ajan sai tasapainoilla lattiavasojen päällä. Suoraan villan päällä ei voinut kävellä koko painollaan, koska koko hoito olisi vain painunut aivan länään pohjaan saakka, vaikka alapohjaan tulikin n. 25-30 % ylitäyttöä. Tarkoituksena oli siis ainoastaan tampata tuo ylitäyttö vasojen kanssa samaan tasoon. Ja tämä oli jo niin pölyistä hommaa, että oli nauru herkässä.

Tamppauksen jälkeen päälle nidottiin jälleen Ekovillan X5-ilmansulkupaperi, saumat tiivistettiin Tescon nro 1-teipillä ja päälle naulattiin harvalaudoitus lattialämmityslevyjä ja -putkia varten. Kun pölyiset ekovillat oli saatu kaikki piiloon, oli lattian tekeminen jo todella mukavaa. Ja meillä on lattiaa! Sisällä pystyy kävelemään jopa vaivatta! Päälle asennettiin vielä kerros lattiakipsilevyä, ja sille pinnalle se saakin jäädä ennen kuin parketti asennetaan paljon myöhemmin.

 Hitaasti mutta varmasti.


 Valmista tuli!


 Harvalaudoitus. Suoraan edessä on pääovi, eteinen ja pikkuvessa. Tännepäin tullen ensin lasten makkari, työhuone keskellä ja jalkojen juuressa meidän makkari. 



Lämmintä ja pölyistä hommaa!


Kommentit

  1. Mielenkiintoista puuhaa tuo villan puhallus. Kaverini rakentaa Sipooseen asuntoa ja hänellä projekti on jo etenemässä pikkuhiljaa siihen pisteeseen, että villan puhallus saatetaan tehdä parin viikon sisällä. Tietääkseni hänelle on myös ekovilla tulossa joten täytyy toivoa, että kuorma-auto mahtuu tontille. Kuljetuspalveluilla on jo hieman ongelmia riittänyt hankalan sijainnin takia kappaletavaran toimituksissa mutta ainakin vielä on toimitukset onnistuneet.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Jätä ihmeessä kommentti! :)

Suositut tekstit