Hengissä ollaan!

Nolo comeback? Vaikka blogipuolella on ollut hiljaista, on oikeassa elämässä ihan oikeasti tapahtunutkin jotain. Aika paljonkin! Me "naureskeltiin" tai ainakin ihmeteltiin ja harmiteltiin, kun raksan suunnitteluvaiheessa mielenkiintoiset blogit tuntuivat aina loppuvan kesken, jo kauan ennen kuin talo tuli valmiiksi. Aika harvassa on ne, joita olisi aivan loppuun saakka saanut seurata. Silloin ajateltiin, että meillehän ei sitten käy noin... Ja tässä sitä nyt ollaan, kielekkeellä, siinä ja siinä, että tämäkin blogi jää kesken. Noh, nyt kun pimeästä talvesta on selvitty, luulen, että virtaa bloginkin kirjoittamiselle taas löytyy.

Tänään kirjoittelen tätä päivitystä meidän oman saunarakennuksen keittiönpöydän ääressä. Tämä kompakti neljän hengen studio on palvellut meitä jo puolisen vuotta, ja edes joka päivä ei tunnu siltä, että pitäisi päästä isompaan. Enemmän kaipaan sohvaa, kun sitä ei ole ollut tässä eikä edellisessä väliaikaisessa vuokrakaksiossamme. Ja ehkä ihan vähän tiskikonetta.

Tässä vähän kuvia, miltä täällä näyttää tänään:

Poijjat siinä keittiönpöydän ääressä.


Saunatuvan kylppäri näyttää tältä...




Saunaankin päästiin ennen joulua, eli ei yhtään hassummin, vaikka itse sanottaiskin. Ja on muuten makeat löylyt. Kyllä puusauna on vaan omaa luokkaansa. 




Aurinko lämmittää jo mukavasti terassille - tässä aloitin kuvien perkaamisen yli puolen vuoden takaa. Raskainta tässä blogin kirjoittamisessa on (ainakin jos edellisestä päivityksestä on aikaa) kuvien haaliminen kasaan eri puhelimista ja välillä kamerasta.. Mutta mukavaa kyllä, kun pääsee vauhtiin!

Kevätkin on jo pitkällä, meidän tontilta taitaa olla kaikki lumet jo sulaneet. Kesällä olisi toivon mukaan vielä maiden muokkaus niin, että päästäisiin lopulliseen muotoon ja korkoon. Nurtsista nyt ei vielä kannata haaveilla.. Onneksi välillä joulukuussakin on vielä hyvä nurmikonkylvösää.

Ja miten tähän on tultu? Katsoin, että edellinen päivitys on tehty elokuun lopussa. Silloin vielä rakenneltiin sekä saunarakennusta että taloa samaa tahtia. Seuraavalla viikolla oli tulossa maakosteat valut märkätiloihin.

Seuraavissa päivityksissä kerronkin viime syksyn ja talven työvaiheista. Merkittäviä virstanpylväitä lienee ainakin lämpöjen päällesaaminen syyskuussa, saunarakennuksen väliseinien muuraus ja tasoitustyöt, saunarakennuksen keittiö ja löylyihin pääsy ennen joulua.


Eli stay tuned!

Kommentit

Suositut tekstit