Ihana syksy

Omasta talosta ja nimenomaan oman talon rakentamisesta olemme haaveillet jo aika pitkään. Koko kuvio on aina ollut vain niin utopistisen epärealistinen ja vuosi sitten rakentaminen tuntui vielä melko kaukaiselta. Miten ihmeessä se muka onnistuu? Miten just me muka voitais ikinä rakentaa omaa taloa? Puhumattakaan edes omakotitalossa asumisesta? Tarviikai sitä olla vähintään lottovoittaja tai muuten varoissaan, että tosissaan sais alkaa edes haaveilla? Ja mistä sitä oikein edes lähtis liikkeelle?

Kun muutimme nykyiseen asuntoomme, teimme jonkun verran remonttia. Uusimme keittiön, vaatehuoneen ja kaikki listat, maalasimme seiniä ja uusimme lattiapintoja. Jopa karmit on maalattu uudelleen! Yleisilme on siis melko valmis ja siksi ajattelimme, ettemme haluaisi myydä ennen kuin 2 vuotta on asuttu. Tämä vaikutti myös siten, että vaikka hinku oli suuri, ei asiaan ollut ollut paljoa mieltä syventyä.

Meille silmiä avartavaa oli nimenomaan raksablogit sekä lähipiirissä rakentavat tutut. Lukuisissa mielenkiintoisissa raksablogeissa kuvattiin ja kerrottiin vaihe vaiheelta, kuinka perustuksia ja pystytyksiä myöten viimeisiin yksityiskohtiin saakka oli rakennettu taloja aivan itse. Pala kerrallaan, vaihe kerrallaan - ja silloin se syttyikin, kyllä mekin tohon pystytään! Talomyyjät ja raksaavat ystävät aina kuitenkin kyselivät, että joko meillä on tontti, ja eihän sitä vielä ollut. Tuntui, että meihin suhtauduttiin varsinkin myyjien suunnalla siksikin vähän skeptisesti. Asia alkaisi siis tontin löytämisestä. Mistä sellaisia saa??

Kuten ensimmäisessä postauksessa kerroinkin, saimme tontin muutaman kuukauden selailun jälkeen. Se yks päivä, aamulla bussissa matkalla töihin kun sen näin, niin ei kauaa enää mietitty. Siitähän tehtiinkin sitten heti tarjous ja 26 tunnin päästä meidän tarjous olikin jo hyväksytty. Se oli aivan huikeaa! Nyt se alkaisi!



Ja tässä me nyt ollaan, lähes neljä kuukautta myöhemmin, raivataan omaa tonttia. Talotoimittajakin on jo valittu ja se, jos mikä on suunnitelmien konkretisoitumista. Odottakaapas vain kun ensi viikolla toivon mukaan saadaan nähdä jo ensimmäiset luonnokset pääkuvista! Nähdään ainakin, ollaanko ollenkaan osattu ilmaista itseämme ja toiveitamme...

Kvv-/iv-vastaava on valittu, vielä puuttuu vastaava rakennesuunnittelija ja pian toivottavasti saamme jättää myös luvan - tai siis pääsuunnittelija jättää.. Kilpailutushan ei toki siihen pääty, mutta sitten on jo selkeät raamit, joiden avulla kilpailuttaa.

Ja on tää kyllä maagista aikaa. Tykkään niin syksystä! Ja kirpeällä syysilmalla on niin mahtava touhuta tontilla. Viimeinen risujen raivaus tehtiin eilen ja tänään ja nyt on vielä risulavan tilaus, että saadaan hävitettyä nuo ennen maatöitä ja talvea. Ja on avaraa.

Ihanaa syksyn odotusta!

Janina



Kommentit

Suositut tekstit