Honka Inkeri?

Jes! Talokaupat on nyt tehty. Meille tulee Honkarakenteen hirsitalopaketti! Maanantaina saimme neuvottelut finaaliin ja paketin kohdilleen. Hirsien lisäksi Honkarakenne toimittaa meille lähes kaiken puutavaran, Kaskipuun ulko-ovet sekä Profinin-lasiliukuseinän. Pakettiin kuuluu myös joitain yksittäisiä palasia ja optio kattopelleille. Paketista jätimme pois ikkunat, sillä kilpailutimme ne itse. Ikkunaprosessi on vielä hieman kesken, mutta olemme innoissamme, kun ikkunoiden kilpailuttaminen erikseen tuntuu osoittautuneen mahdolliseksi ja kustannustehokkaaksi vaihtoehdoksi. Samoin puukuitueristeet kilpailutimme suoraan Ekovillalta.

Miksi siis päädyimme Honkarakenteeseen? Honka oli alunperinkin yksi vahva vaihtoehto siitä syystä, että sen tuotteilla on hyvä maine. Myös nollanurkka, painumaton hirsi ja tyylikäs profiili miellyttivät. Ollikainen toi peliin kovan vastuksen, sillä heiltä sai hyvin lähelle vastaavan tuotteen. Ollikaisen ehdottomia vahvuuksia oli, että heidän matalamman hirren ansiosta liimasaumoja ei jää näkyviin. Heiltä olisi myös saanut valita puun materiaaliksi joko kuusta tai mäntyä. Kuitenkin, Hongan pitkä kokemus juuri painumattomasta hirrestä sai meidät kallistumaan Honkarakenteeseen. Meille painumattomuus oli yksi tärkeä seikka, sillä emme ole ennen rakentaneet ja painumattomalla hirrellä rakenteet ovat helpommin sisäistettävissä. Ja nyt, kuten sovittiin, ollaan tyytyväisiä päätökseen ja vielä ainakaan ei ole tullut ostorapulaa.

Tällä viikolla tontilla on tehty pohjatutkimus. Itseäni ainakin yllätti se, että kairausreiät olivat ihan pieniä, n. 2-3 cm halkaisijaltaan. Olin odottanut valtavia monttuja ympäri tonttia, mutta aika huomaamattomia olivatkin. Pääsuunnittelija kehui tuloksia mallikkaiksi, joten huojennus, että ainakin mittaukset oli hyvin tehtyjä. Mutta se, että mitä tulokset tarkoittavat, on sitten tietenkin oma juttunsa. Mitään hälyyttävää ei ilmeisesti löytynyt, maaperä on hiekkaa ja moreenia ja kairaukset olivatkin tökänneet useimmiten kiviin - aivan kuten osattiin odottaakin. Nyt vain sormet ristissä, ettei tarvi miettiä louhimista..



Nyt kun talotoimittaja on valittu, alkavat pyörät tosissaan pyöriä! Hongan arkkitehti piirtää pohjakuvamme puhtaaksi ja toivon mukaan saamme pian jo nähdä luonnokset koneella piirrettyinä. Nyt olisi vielä lupaa varten nimitettävä iv- ja kvv-vastaavat (täytyypä perehtyä miten nuo kuviot toimii LVIS- suunnittelu-, toteutus- ja työnjohtomaailmassa), vastaava rakennesuunnittelija sekä vastaava perustussuunnittelija. Miksi nämä ei voisi olla se sama henkilö, joka tekee meille rakennesuunnitelmat? Valtavasti byrokratiaa.. Mutta tämähän on vasta alkua. :)

Tuulinkeri, Honka Inkeri, Kasa vai Kasa Inkeri? Pohdimme edelleen, mikä olisi hyvä nimi talolle. Kasa toimisi siinä mielessä, että se johtuu espanjankielen sanasta koti "casa", mutta myös siksi, että oikeastaan olemme tilanneet vain läjän puutavaraa tontin reunalle. Siitä pitäisi vielä se koti pystyttää.

Ja pitäähän sitä syödä. Vettä satoi, mutta sehän ei meitä hidastanut. Aina on hyvä sää grillata!



Pian lisää myös ikkunoista ja muista jutuista. Nyt kun hommat lähti käyntiin, riittää tässä taas miettimistä ja puuhaa. Ei sillä, etteikö sitä olisi ollut jo tähän saakka.. Pysyhän kuulolla. :)

Janina

Kommentit

  1. No olisipa valinta ollut kumpi tahansa Honka tai Ollikainen täysin samasta paikasta ne puut sinne taloon tulisi :) Noh toivottavasti kaikki menee hyvin toimituksen suhteen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siinä tapauksessahan ei olisi ollut suurtakaan merkitystä kumman olisimme valinneet. Toistaiseksi vielä olemme myös olleet tyytyväisiä prosessin kulkuun ja toimituksen sujuvuutta todellakin toivomme itsekin!

      Poista

Lähetä kommentti

Jätä ihmeessä kommentti! :)

Suositut tekstit