Kaakeliuuni elikkäs kakluuni

Takan piti olla se ensimmäinen paikka, mistä karsitaan, jos alkaa tuntumaan, että budjetti leviää käsiin. Siitä tulikin nyt sitten lähes ensimmäinen hankinta - heti moottorisahan ja raivaussaksien jälkeen. 

Kävimme asuntomessuilla kiivaat tarjouskilpailuneuvottelut kahden takkatoimittajan kanssa; Uuniseppien ja Tulikiven. Toiveena oli leivinuunitakka tai ei takkaa ollenkaan. Pyysimmekin lopulta malleja tutkittuamme ja edustajien kanssa juteltuamme tarjoukset Uuniseppien Riekko-nimisestä leivinuunitakasta ja Tulikiven Jalanti-nimisestä lähes vastaavasta mallista. Suurimpi eroja näin kuluttajan näkökulmasta vaikutti olevan se, että toisessa oli ns. aito leivinuuni, eli leivinuunissa poltetaan puut, kun taas toisessa leivinuuni on kytketty samaan hormiin alemman takan kanssa eli leivinuunissa kiertää alemmassa takassa poltettavien puiden palokaasut. Molemmissa vaihtoehdoissa valmistajat lupaavat saman teoreettisen huippulämpötilan olevan noin 300 celsiusastetta. Jää nähtäväksi riittääkö se rieskalle, naanleivälle ja kiviuunipizzalle.

Toinen ero oli pintamateriaalit. Yksi ratkaiseva tekijä valinnassa oli se, että Tulikivellä oli lopulta meitä miellyttävämmät pintamateriaalit. Molemmat tarjosivat laattapintaa hieman erilaisilla vaihtoehdoilla. Tämänhetkiset fiilikset ovat grafiitin harmaan kannalla, mutta pitää käydä tarkemmin livenä vertailemassa ennen lopullista tilauksen hyväksymistä.

Täntäntääää! Tässä tämän hetkinen haave, katsotaan, mitä arkkitehti sanoo (jos löydetään arkkitehti!)




Kuvassa takka taitaa olla mustana, mutta palataan sitten aiheeseen, kun päätökset on tehty! (Kuva lainattu Pinterestistä/Tulikiven nettisivuilta)

See you!

Kommentit

Suositut tekstit