Lupa tuli! ja muitakin päätöksiä

Kyllä oli jännän hyvä fiilis se hetki, kun eräänä kauniina päivänä sähköpostiin tipahti viesti lupapisteestä: "Hakemuksen tila on nyt: Päätös annettu"! Saimme luvan siis niine ehtoineen, kuten haimme, eli pienillä poikkeamillakin. Esimerkiksi saunarakennuksemme tulee kaavan vastaisesti 1,5 metrin päähän päärakennuksesta, kun kaava vaatisi rakennusten etäisyydeksi vähintään 4 metriä. Mikäli tätä noudatettaisi, leviäisi rakennelma kuitenkin niin lähelle naapurin rajaa, että tarvittaisi vain enemmän poikkeuksia. Saunasuunnitelmien peruuttaminen ei onneksi tullut edes puheeksi, joten hyvä näin!

Viime viikkojen aikana on hyväksytty LVI- ja sähkösuunnitelmat, valittu keittiötoimittaja ja jännäilty maatöiden aloituspäivää. Talotoimittajan toimitus on vahvistettu ja hirsiä pitäisi tulla tontin nurkalle viikolla 11/2018, joten sekin selkeyttää osaltaan aikatauluttamista. Tiedetäänpähän ainakin, että takan toimitusta voi olla hyvä siirtää vähän, ettei tule sinne hirsien kanssa samaan aikaan.. 

Keittiöstä sen verran, että olimme itseasiassa alusta alkaen ajatelleet, että rakentaisimme taloomme Ikea-keittiön, hakisimme tasot rautakaupasta ja tilaisimme koneet Saksasta. Aika vaiva, mutta sillä voisi vähän säästää. Asuntomessujen hedelmänä meille kuitenkin soitettiin Keittiömaailmasta ja sovimmekin tapaamisen sinne. Hieman nimittäin kuitenkin haaveilimme aamiaiskaapista, ja sitä kun ei Ikealta saa.. Peruskeittiötoimittajien hinnat silti hirvittivät, mutta lähdimme katsomaan. Meidän yhteyshenkilömme kyseli toiveet ja tarpeet ja tapaamisen jälkeen jäi hieman sellainen olo, että joo olishan se kiva, mutta ei varmana mahdu meidän budjettiin. Tarjouksenlukutapaamisella sisältö vaikutti edelleen hyvältä, mutta lopuksi kuulemamme hinta ei ollutkaan niin paha kuin olimme pelänneet.

Käytiin me myös Noblessalla suunnittelemassa, mutta tapaamisajan peruunnuttua myyjän puolelta, uutta aikaa ei saatu sovittua, eikä myyjä enää palannut koskaan takaisin viesteihini! Ajattelimme myös, että pakkohan se olisi muutama kilpaileva tarjous käydä pyytämässä, mutta rehellisesti sanottuna koko perhe alettiin olemaan jo aika kypsiä näihin palavereissa juoksemiseen klo 17 töiden jälkeen väsyneen ja nälkäisen lapsen ja miehen kanssa. Totta on, että oltaisiin voitu saada jostain vielä parempi hinta, mutta who knows. Päädyttiin siis valitsemaan Keittiömaailma, sillä äkkiä ynnättyämme olisimme säästäneet ehkä 2000-4000 euroa sillä, että olisimme nähneet kaiken sen vaivan tilaamalla osiot erikseen. Sitäpaitsi, nyt tähän meidän keittiöön on tulossa kuitenkin juuri ne kaapinovet ja tasot, mitkä halusimme, jopa keskihintaiset kodinkoneet ja se haaveilemamme aamiaiskaappi. Sekä, hyi uskaltaako tätä edes ääneen kertoa, Savon Bora Basic, eli tämä uusi hieno laite, jossa liesituuletin on siinä lieden keskellä. Liesihän tulee siis saarekkeeseen, joten tämä tuo paljon lisäarvoa, kun ei tarvitse ripustella liesituuletinkupuja 3,5 metriä korkeaan kattoon.. Mutta keittiöstä tarkemmin vielä erillisessä postauksessa, niin saa kuviakin näkyville!

Eniten yöunia taitaa silti tänään viedä (ainakin miehellä) huomenna alkavat maatyöt! Kolmen päivän varoitusajalla mies sai järjestettyä loman alkamaan huomisesta, jotta pääsee itse apumieheksi kaivannolle. Pieni kiire meinasi iskeä; LVI-kuvat pitäisi olla hyväksytettyinä rakennusvalvonnassa, liittymiäkään kukaan ei ollut vielä tilannut ja sekin oli hyvä oivallus, ettei talon paikkaa tarvitse itse osata merkitä, vaan tämänkin hoitaa Vantaan rakennusvalvonnan mittausosasto. Lupasivat vielä ajoissakin, joten ei hätää. Nyt se siis alkaa ja varmaankin aika rytinällä, mutta hyvä niin! Budjetin mukaan rahaa on mennyt jo yli 100 000, vaikka muuta konkreettista ei ole nähtävissä, kuin rajapyykit. Joten kaivuri on varmasti erittäin tervetullut näky huomenna!

Meidän asemapiirros, josta pystyy mielikuvituksen tueksi saamaan eniten tukea lopputuloksen hahmottelemisessa tontille (yhdessä julkisivukuvien kanssa tietenkin..)

Stay tuned,

Janina

Kommentit

Suositut tekstit