Puu kaatuuuu!

Viime viikolla tontilla tapahtui paljon. Maanantai-iltapäivästä alkaen tontilla on kaadettu puita ja tuhottu risusavottaa. Polttopuitakin on kertynyt niin, että eiköhän sillä muutaman kerran saunan lämmitä. Oi että, sauna! Vielä täytyisi vähän malttaa.



Puita kaatui melko lailla, mutta silti piha on vielä aika pimeä - ainakin yhdestä nurkasta. Se nurkka tulee todennäköisesti nousemaan jonkin verran, mutta saattaa olla, että juuri siksikin se viimeinen valtava salava täytyy kaataa. Pihalle jätettiin kuitenkin pieni tammi, iso tammi, luumupuu ja pieni omenapuu. Puskia on vielä aika monta, jotka täytyy kaataa, mutta hiljaa hyvä tulee.



Puiden kaato sinänsä näytti nopealta ja helpolta hommalta. Kiitos puunkaatajalle, mutta huhhuh tätä risujen, pölkkyjen, oksien ja lehtien määrää! Kun nämä on pinottu ja pätkitty, täytynee tilata risulava, jolla viedä "jätteet" pois. Tuskinpa muutama kuutio risuja kelpaa kellekään.. Ja tosiaan, saatiin me sadettakin - siihen oli hyvä päättää päivä.


Mies pääsi jo rakentamisenkin makuun, kun pääsi rakentamaan puille suojan. Ja hienon harjakattoisen oikein teki! Huippua! Nyt syyhyttäis kyllä jo aloitella talotoimittajien tarkempi syynäys, mitenkähän mahtaa lomakausi vaikuttaa heidän konttoreiden aukioloaikoihin.. No saa nähdä, toivon mukaan siitä pian lisää!

Kommentit

  1. Tsemppiä teidän projektin kanssa. Kaverini osti myös tontin Turusta. Tarkoitus hänellä olisi rakentaa talo tontille. Alkuun hän kuitenkin tilasi urakoitsijan puiden kaatoja varten. Puiden kaadot sujuivat hyvin ja tontti alkoi saada uuden ilmeen. Olen samaa mieltä, että risujen, pölkkyjen, oksien ja lehtien kanssa riittää työtä. Meilläkin meni kaksi päivää auttaessa puusavotassa, että tontti saatiin puhtaaksi. Maanrakennustyöt taitavat jo kohta alkaa joten hyvä, että tontti on valmis mylleryykseen.

    VastaaPoista
  2. Risuja ja pölkkyjä varmasti riittääkin puun kaadon jälkeen. Meidänkin täytyisi hankkia joku tekemään puiden kaatotyöt keväällä. Meille on tulossa paneelit katolle, joten olisi tärkeää saada pihasta hieman valoisampi.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Jätä ihmeessä kommentti! :)

Suositut tekstit