Katon rakenteita

Viimeisen kuukauden A on viettänyt 99 % raksallaoloajastaan katolla. Hommia on paiskuttu iltaisin töiden jälkeen ja lauantaisin, ja tällä hetkellä katolle on asennettu talon osalta kaikki räystäslaudat, ensimmäinen kerros Deltavent N:ää, sen päällinen harvalaudoitus, askarreltu kipsilevyistä tarvittavat autokatoksen palo-osastoinnit, naulattu alempi otsalauta ja asennettu kaksi kerrosta korotusrimoja. Viimeisimpänä, Vapun vapaiden ansiosta saatiin myös aluskate ja korotusrimat paikalleen, eli talon osalta katolta puuttuvat enää ylemmät otsalaudat ja ruoteet ennen mittojen tarkistusta ja peltien tilausta Ruukilta.

Kun tuli tuo aluskate mainittua, niin meille kuului Hongan pakettiin aluskate, joka saatiin vaihdettua diffuusioavoimeksi Deltavent N:ksi. Aluskate päästää siis vesihöyryä lävitseen, mutta mahdollinen kondensiovesi virtaa kangasta pitkin alas ja poistuu alaräystään raosta. Pitäisi siis pysyä kuivana ja ennen kaikkea päästä kuivumaan.

Katoksi valikoitui Ruukin Classic "potkupeltikatto", vaikka pohdinnassa oli myös konesaumattu aito peltisepän tekemä peltikatto. Tällä kertaa hinta vei kuitenkin voiton, ja sekin, että kattomme on pulpettimallinen ja näin ollen melko riskitön myös lukkosaumakatolla. Jos katossamme olisi ollut paljon kulmia ja erikoisia muotoja, olisi konesaumattu katto ollut varmasti fiksumpi valinta. Ja se täytyy kyllä kans myöntää, että onneksi tilattiin asennettuna! Kyllä siellä raksalla hommaa piisaa, vaikka ei ihan kaikkea tekisikään itse. Ja ammattilaisilta porukalla se on parin päivän homma, kun itsellä siihen varmaan menisi pitkälle toista viikkoa (ainakin!)..

Kun katot on sitten jossain vaiheessa tehty, voimme keskittyä alapohjan rakentamiseen. Minä olen uskaltautunut käyttämään jiirisahaa, joten olen voinut olla maantasalla apuna sahailemassa puutavaraa valmiiksi, jee! Sahailun lisäksi olen siivoillut tiluksia ja alapohjia roskista; lumien sulettua on tullut esiin valtavat määrät vaikka ja mitä! Perustustekijöiden jäljiltä olen siivoillut laatikoittain rautaromua, styroksia ja betonikokkareita, lisäksi tupakannatsoja, muoviroskia, puukilkkeitä ja ties mitä.. nyt kuitenkin alkaa jo näyttämään paljon mukavammalta. Kunhan loput ikkuna-aukotkin on sahattu täyteen korkeuteensa, ajattelin myös hieman imuroida sokkelien päälisiä. :D

Vaikka A:lla välillä ahdistaakin, että homma seisoo ja viikon vilisee silmissä, kyllä se juuri äsken taas kertoi, kuinka hyvä fiilis tulee aina, kun kiipeää sinne katolle. Sieltä on hyvä haistella naapuruston ruuanlaittotuoksuja.

Tässä vähän edistymiskuvia viimeiseltä kuukaudelta..


Ensin nosteltiin kasoittain räystäslautoja ylös. A siitä sitten mallaili ja naulasi paikalleen.


Terassin katos oli aivan valtava! Tähän kului tuskaisen monta tuntia. Sivuräystäät menivätkin sitten hetkessä.


Hyvältä näyttää!


Ja sama homma autokatokselle..


Talkoolaiset on aina huippuja! Mukavampaa tehdä velipojan kanssa.




Nyt on otsalaudatkin!


Minäkin pääsin vähän naulaamaan korotusrimoja :)


Ja tähän päälle tulikin sitten jo aluskate.

Ja ilouutinen! Meillä oli ollut haaveissa puulämmitteinen Iki-kiuas saunaan, kunhan se sieltä joskus valmistuu sitten. Parin tarjouksen perusteella minulla alkoi jo hirvittää, vaikka tietenkin suomalainen seppien käsinhitsaama tuote maksaa. Huomattiin kuitenkin, että Iki oli tulossa myös Kevätmessuille messukeskukseen, joten sinnehän sitten suunnattiin heitä jututtamaan. Tarjousta pyydettäessä toinen myyjistä sitten tokaisi, että eikös tuo nimenomainen yksilö ole edelleen myymättä ja alkoi selvitellä varaajalta, onko tämä ottamassa kiuasta vai ei. Ei ollut, joten mehän saimmekin sitten tilaisuuden ostaa tämä näytekappaleen, KIVI-IKI jr puukiukaan, eikä tarvinnut paljoa miettiä ostetaanko vai ei, sen verran hyvän messualen saimme. Ehtona oli kuitenkin, että se piti tulla messujen jälkeen itse purkamaan ja kärräämään pois paikalta, mutta sehän sopi. Hommassa vierähti tunti ja jos minulla olisi sellainen tuntipalkka, kuin mitä siinä tunnissa säästettiin, ei paljon tarvitsisi kiukaista tinkailla. Mieletön tuuri siis kävi, ja nyt meillä on sitten vuokrakaksion parvekkeella kiuas, kun ei se muualle mahtunut ja sauna on vielä lievästi vaiheessa :D
On se kyllä hieno :) (kuva ikikiuas.fi)

Ja kesä. Se on ihan kohta täällä! <3

Kommentit

Suositut tekstit